uvjeren sam da je to peronospora grozda,našel sitno i kod sebe a na listu nigde nevjerujem da je ožegotina ili od kakve sitne tuče imam kernera i baš mi je osjetljiv na peronosporu grozda,odnosno uvijek primjetim na grozdu prije nego na listu
Ja svake godine imam problaema s ovom bolesti . Uredno spricam i pravovremeno svake godine a ipak se desi. Prosle godine izgubio skoro pola uroda .Jedne godine su mi tumacili da se radi o peronospori , pa druge o crnoj trulezi e sad ni sam ne znam cime da spricam ove godine .Spricao prosle subote sistemicima protiv plemenjace i pepelnice , sutra sedam dana a kod mene bolest dere ko da nikada nisam spricao !Sta napravit sada ' bager i sve poravnat ?
Pa moj Komšiću morat ćeš uprkos kojekakovim savjetima sam prokljuvat kombinacije koje će te riješit dotićnih briga.Čajem od kopriva il kamilice sigurno nećeš
...,a pretrpil sam poprilično špotancije oko toga s čim špricat i kad,no u svom vinogradu sam uočil kad i kolko me pohara određena pošast,ak ne reagiram pravovremeno i pravim sredstvom.
siguran sam da nije pepelnica nešto drugo?
E sad da pametnjaković postavi jedno pitanje : na mladim cjepovima sovinjona, ovogodišnjim, pojavila mi se grinja šiškarica ( rasadnik?). Kaj sam sad čineć ? S demitanom ?