to se odnosi na ta spriciva ili ne??jer sam cuo da su potrebna dva sata da spric ude u list..
teško se kad moreš vloviti u tajmingu HZPSS-a.Proćitam,al nekak mi se ćini da prekasno daju preporuku.Jest da su im sredstva u redu,no ja sam već poprilićno prije pošprical nek oni reagiraju,tak da je to dost rizično(bar kod mene).Kod mene ti neki ljudi u SVAKI špric OBAVEZNO meću protiv moljca...ono,sigurno je sigurno.Normalno da nije krivo,al truju ga bez veze,a da nekaj govoriš...to znaš da nema efekta
@Zagorac, za Champion kod nas je 35 dana karenca, a u Slovenij za isti preparat 21 dan karenca. Ne znam zašto je tako i tko je tu lud. To sam za još neke preparate uočio.Ako vele Slovenci da može 21 dan, onda može 21 dan
kak to misliš prilagodili .samo su promenili trajanje karence na pakovanju ili delaju za sebe čist druge preparate,a za izvoz k nama druge.još me jedna stvar zanima!na dost pakovanja sam primetil kak piše da je za npr.stolne sorte karenca 20 dana,a isti preparat za vinske ima 40 dana.u čemu je tu tolka bistvena razlika
Nisu samo Slovenci nego i slovenski Bayer npr. njihov fungicid protiv pepelnice Nativo 75WG,odjednom mi je postao najzanimljiviji na HR Bayerovim stranicama piše karenca 42dana,a na SLO Bayerovim stranicama piše 14dana , a i druga firma Karathane Gold 350 kod nas 42 dana,u SLO 21 dan Pretpostavljam da su se u SLO prilagodili EU zakonima po prema tome mi koji smo bliže SLO možemo špricati i krajem kolovoza
Stvar je u državnoj administraciji, a ne o slovenskom, hrvatskom ili mađarskom Bayeru, BASF-u itd. Na osnovu vrijednosti toleranca prema pravilniku propisuje se i karenca.
razor je hascon 3 puta u 12 dana ili 3 puta u 36 dana .sve moguće je dobro došlo d a se pomogne goricama hvala