28.7. sam špricao sa Ridomil Gold Plus 42,5 + Falcon + TensiofillSredinom 8. mjeseca planiram pošpricati s Chorusom protiv botritisa + možda Anvil protiv pepelnice. Kak vam se to čini, imate li možda kakvu drugačiju ideju?
Nakon toga Cuprablau ( makar ne znam zakaj ga koristim kad je Nordox duplo jači ? ili nije ?)
Susjedu mi je lokalni agronom preporučio da umjesto 300g/100l kak piše max.doza Cuprablau Z stavi 500g/100l,jer kao "sad treba jača doza"to mi baš nema logike sad dok je lišća drugo da su gole rozgve ko u proljeće i još još jedna stvar uzeo si ja Champion 50 u SLO i na deklaraciji karenca 21dan kaj me pozitivno iznenadilo jel tak i kod nas ? Iako se dvoumim oko špricanja u kombinaciji sa Crystalom koji,čini mi se,ima karencu 28 dana prihvatljivo za špricanje oko vikenda,Razor kaj veliš?
oko 15.08. idem sa switchem i to će biti to!Jedino kaj sam malo skeptik oko tog neorama, 2 godine stara zaliha, original ambalaža zatvorena, 25% jaču koncentraciju neg kaj piše stavil da ne spremam za drugu godinu. Ak i bilo kaj peronospore ovo bude stopiralo i posušilo, mislim
Susjedu mi je lokalni agronom preporučio da umjesto 300g/100l kak piše max.doza Cuprablau Z stavi 500g/100l,jer kao "sad treba jača doza"to mi baš nema logike sad dok je lišća drugo da su gole rozgve ko u proljeće
Prekjučer sam špricao vinograd (Cuprablau Z i Postalon) i za jedan sat je počela padati kiša. Da li da ponovim postupak ili ne?
nema potrebe
to se odnosi na ta spriciva ili ne??jer sam cuo da su potrebna dva sata da spric ude u list..
Ja ću podvečer sa falconom i rogorom za moljca proći prvu tablu po grozdu. Ima leptira, a susjedi imaju pepelnice kao u priči, sa sjevera i zapada i lijepo im jede grozdje. Jučer sam s nordoxom i sumporom tretirao po listu tu tablu, jutros sa hasconom i magnesiogreenom oba dvije table, i još ovo podvečer i gotovo s pepelnicom za ovu godinu. Drugu tablu sam krajem prošlog tjedna sredio.
Bakar se inače brzo taloži u moštu pa ako ga i ostane po grožđu, ne bi trebalo biti problema u vrenju nakon taloženja.