Sad sam se nasmijao lijepo napravi neku klopu, dobro se najedemo, dobro si popijemo i onda svi idemo pišat po vinogradu
Znate kako eko vinogradari proizvode drin?Veliku nuždu obave u kantu te razrijede vodom (1kg/100lit vode) i prskati obavezno u večernjim satima.
Baš sam si malo dao truda i pretražio članke o Rudolfu Steineru kao znanstveniku i začetniku biodinamike te sam došao do zaključka da ga neki smatraju vrlo velikim stručnjakom i znanstvenikom koji želi "spasiti" svijet i prirodu te neke stvari pokuša vratiti na početak da rastu onako prirodno uz pomoč kravljeg roga, mjesečevih mjena i sl. a s druge strane neki stručnjaci smatraju da su ideje biodinamičke proizvodnje same po sebi uredu ali u kombinaciji sa praznovjerjem,utjecajima mjeseca,raznoraznih kalendara i sl. takav pristup postaje lucidan i nema znanstvenog opravdanja.
Već sam prije negdje napisao da su to čiste gluposti i vračarije.Biodinamički procesi su u redu (stajski gnoj, malč, ručna obrada tla, eko špric materijal....)
nijedna od ovih tehnika u zagradi u biti ne spada pod biodinamicku vec pod ekolosku ili organsku poljoprivredu.
Vidiš malo po malo Ivane došli smo do istine, nemoj misliti da ja imam nešto protiv tebe ali onog trenutka kada sam vidio tvoj vinograd i prazni podrum vidio sam da nešto ne štima. Pokušao sam ti reči da pristup o kojem pričaš na forumu nije ispravan ali ti si me non stop poklapao i tupio svoje a činjenice su da od samog početka nisi znao što radiš i u kojem smjeru ideš.To je naravno dovelo do poražavajučih rezultata u vinogradu 2008 pa čak i 2009 i umjesto da kažeš iskreno dečki mislim da sam pogriješio ti i dalje pereš svoje.Ja ti želim da radiš svoj vinograd na onaj način na koji ti to želiš ali da sav tvoj trud nakraju bude nagrađen dobrom berbom i zdravim vinogradom jer danas smo malo selo,svatko svakoga zna i moji su neki prijatelji u blizini tvog vinograda pa su mi pričali o tome kak nećeš špricati i koliko je zaraze bilo kod tebe