Je, ovo stoji za maceraciju. Po meni Frankovka je trebala bit barem dan, a Cabernet jos minimalno 2 dana, ali kao sto sam rekao zna se ko je gazda bez obzira na rezultate. Ove godine cemo ostaviti i grozdje duze (nabavljamo mreze), ali i macerirati barem 7 dana.
Pa na Cabernetu se ne trebam bojati za kiseline. Bar mislim
Dečki, odnosno vi Zagorci... sutra Orlando i ja putujemo u Lobor, pa smo voljni posjetiti vaše podrume i probati vaša vinca ako ste nam usput...javite se pa da se dogovorimo...
Moslavac i ja smo jučer malo lutali po zagorju išli smo kupiti atomizer a na kraju smo kupili prikolicu za razbacivabje stajskog gnoja naravno vinogradarsku.
Koja je cijena prikolice??? nova ili rabljena???
Moslavac i ja smo jučer malo lutali po zagorju išli smo kupiti atomizer a na kraju smo kupili prikolicu za razbacivabje stajskog gnoja naravno vinogradarsku.Prošli smo kroz Mariju Bistricu, Zlatar,Zlatar Bistricu, Lobor pa natrag preko Konjšćine prema Brezničkom Humu ali smo zapeli u Hraščini u Vinariji Vinski Vrh.Zahvaljujem se Luki985 što nam je pokazao i prezentirao ovo prekrasnu vinariju.Samim dolaskom prema vinariji odmah se vidi da je to jedno veliko i ozbiljno imanje.Luka kaže da pod vinogradima imaju cca 20 H odnosno 97000 trsova, vinogradi su na samon vrhu od kud pogled ide na sve strane,vidimo radnike u vinogradu i moram primjetiti da je sve napravljeno sa puno truda i planski.Vinogradi su već porezani i spremni za vezanje.U sredini vinograda nalazi se drvena kuća u kojoj je restoran,5 soba, suvenirnica i to je uređeno VRHUNSKI mislim da sve govori činjenica da objek je kategoriziran sa 4 zvjezdice.Podrum je skladu sa cijelim imanjem i veličinom i opremom, sve je na svom mjestu,čisto i uredno i stvarno ljepo.Naravno u dvije prostorije su inox tankovi raznih veličina a u jednoj pravi podrum sa drvenim bačvama i bariqom i najviše me impresionirao onaj fini miris drva i vina u tom podrumu.Probali smo pino sivi i ranjski iz 2008, ranjskim,souvignon,muškat i crni pinot iz 2009 i sva su vina uredu i za pohvalu, neka malo Moslavac opiše svoj dojam o vinima.Još jedanput sve pohvale Luki985.Hvala!