Kako je vinogradarska godina skoro za nama, ima još jedan poslić u vinogradu koji treba obaviti, a to je zimska gnojidba.Koje je vaše mišljenje s čim gnojiti rodni vinograd, a ne mladi, da li s NPK 0-10-30, 7-14-21, 7-20-30, austrijski 0-20-30+MG+B ili briketi (kravski i konjski dehidrirani gnoj vreća 25kg=58kn).Što preporučujete i kako radite?
preporučuje se analiza zemljišta, pa tek onda gnojenje
Ma kakva analiza, vinograd je tu već 50 godina, jedino što je podmlađivan, redovna gnojidba je u pitanju.Ne znam da svi rade svake godine analizu zemlje prije gnojidbe.
da li s NPK 0-10-30, 7-14-21, 7-20-30, austrijski 0-20-30+MG+B ili briketi
slično pitanje i ja postavil za mladi vinograd pa se nitko nije ni udostojil odgovoriti, nit od forumaša nit od onih kojima je to posao ...nema vezesmatram da ne treba pretjerivati u ničem al trsu ipak treba dati nešto gnojiva, gnojiva koja si ti navel nebi trebala napraviti štete, samo je pitanje koliko kila staviti na recimo 100 trsova koji su u formi i dobro rode
Pozdrav. Ne znam kome je to posao odgovarati na pitanja po forumu. Ovdje smo svi na dobrovoljnoj bazi i u skladu sa svojim slobodnim vremenom odgovaramo koliko možemo i znamo.Postavio si pitanje u krivoj temi pa sam prebacio ovdje. Vidim dosta pitanja oko gnojidbe a sve se to ponavlja iz godine u godinu.Na portalu je lijep članak o tome http://www.vvvforum.eu/index.php?s=539 . Pitao si za gnojidbu mladog,ove godine posađenog vinograda...sve ti je isto kao kod vinograda u rodu,samo smanji količine bar za upola jer se dogodine ne očekuje urod. Bez analize tla ne bih govorio o formulacijama gnojiva ali nekih se stvari morate držati a to je obavezna jesenska gnojidba u zonu korijena formulacijama s niskim postotkom dušika. Također,sa stajskim gnojem se ne može fulati ako se gnoji svake četvrte godine.