Slažem se s Ivanom......ja sam danas slao zemlju na analizu u Osijek...zašto bi unosio neke elemente ako ti tlu nisu potrebni....analiza ti puno toga objasni i da preporuku gnojidbe...napravi analizu i miran si sljedećih par godina. jer ćeš imati sastav tla, i znat ćeš što dodati tlu ove godine što sljedeće, ovako nažalost sve radiš na pamet...primjer iz vlastitog iskustva .....prošle sam godine sadio vinograd pokraj parcele na kojoj mi se nalazi vinograd 6 g star i za koji sam prije 6 g radio analizu......i ok, nabavio ja i mineralno 10-20-30 i stajnjak bacio sve kak je rekla analiza......i prošle godine u ovo doba mislim hoću raditi analizu ili ne, stari ko stari imaš analizu radi sve po njoj.....i ja kak sam inače tvrdoglav izvadim uzorke i pošaljem na analizu....analiza kaže ni stajnaka (tlo je umjereno humozno) niti kalija ali fosfora čistog da bacim 1600 kg/ha.....i što da nisam napravio analizu........mladi bi vinograd kopao 4 puta....kalija bi mi zemlja bila prebogata, a fosforom siromašna,........... moj savjet: napravi analizu
tvrcek, a zasto jednostavno ne napravis analizu tla? pa nisu to uopce tako velike cifre a ovako samo radis napamet i "po sluhu" a uopce nemas pojma sta u biti konkretno tvojoj zemlji treba.. daj par sto kn za analizu i znati ces sve jer ovako uvijek napamet govorimo trebalo bi ovo ili ono a nitko ne zna tocno.
040-391-485 ,nazovi ovaj broj u Čakovcu pa se informiraj ,mislim da u Varaždinu nema lab.za analizu
OK, ja sam iz okolice Varaždina, a gorica mi je na Vinica Bregu.Ima li neki laboratorij koji preporučate?
Tak sam i ja nekak planirao, iznad odnosno između dva trsa jedna štihača dubine i jedne vile, pa zagrnut motikom...Opcija je bila da kopam sve, znači štihača lijevo i desno od trsa plus ispod loze pa razbacam gnoj u taj jarak i zagrnem ali nemam vremena za to na žalost, a vjerujem da bi bilo dobro
Stajski iznad trsa.Štihača Zemlje van, jedne vile stajskog u nutra, zagrniti zemljom.Ostalo mi je previše posla bez obzira što je pogon na kulen, slaninu i kobasicu. Inače danas ubacio što doblje 7-14-21 + ..., naravno sa štihačom.
korisnije za tvoje trsije bi bilo, da si ravnomjerno u trake(0.5m sa svake trsa), rasul i ufrezal 7-14-21 i gnojtrs ima korenje oko metar kvadratni u krug(0.5m sa svake trsa), a ti si del sve na jedan kup